torsdag den 14. juli 2011


04/07/2011
Her hænger jeg meget ud med amerikanske/europæiske libanesere som er meget liberale. Amerikanske libanesere identificerer og definerer sig selv meget mere med deres religion end europæiske libanesere.
o Jeg har en meget tykt iransk accent når jeg prøver at tale arabisk!! Så irriterende når jeg ellers er så god til grammatik og stavning. De der bogstaver forvirrer mig så meget. Jeg savner persiske stavelser der bare så let giver mening! Puha
o Hvor er det nogle gange anstrengende og forfriskende at gå på uni her i Beirut. Hver dag er som en fest (for nogle). Det tøj piger her på campus har på, svarer til det samme vi tager på til vores fester. Og det tøj de har på til deres fester er det vi tager på hvis vi skal til Galla fest eller meget fancy cocktail party. Wow. Det er meget forfriskende fordi man er nødt til at tage sig af selv hver dag men også anstrengende fordi man konstant føler sig underdressed, især hvis man ikke har taget 1000 kjoler og 1000 par sko med for en måned!!!! Jeg skal være her i et halvt år og har kun 2 par sko med.
o Forskellen mellem danske og libanesisk H&M:

  • Meget højt musik kørende i baggrunden der hjælper dit købelyst i Libanon!!
  • Sko afdeling mange flere MEGA stiletter end sko afdeling i DK.
  • En vagt står ved døren og sørger for du ikke stjæler i Libanon
  • Rulletrapperne i Libanon går BEGGE veje og ikke kun den ene vej som i Danmark.
  • Ved undertøjsafdelingen til kvinder stod 2 fyre i s*** 20'erne og fnisede imens de rørt ved trusserne og så på størrelse af BH, samtidigt med at de vinkede til kvinden ved siden af! Det har jeg dog ikke set i DK.
  • H&M er mega chik i Libanon. Folk har råd til det men det er ikke det absolut billigste du kan finde.
  • Dog er mest af tøjet det samme!
o Jeg mødtes med Nicholas Noe i sidste uge. Han er den jeg formodentlig skal arbejde for. Han er grundlæggeren af Mideastwire.com og har været editor for den gule bog Nasrallah's taler fra 2006. Jeg er rigtig spændt for at arbejde hos dem. Nu har jeg sendt min fine Hizbullah opgave til ham. Jeg vil høre fra ham i næste uge! Mega vigtigttttt!
oLand of Kings skjult i demokratiske klæder:

  • Var på udflugt i dag. Kørte forbi paladset der tilhører druzernes leder Walid Jumblatt. Det er simpelthen et palads og en position han har arvet af sine forfædre der har været druzerenes elite og leder. Manden der har den Socialistiske Progressive Parti i Libanon har Lenin billeder og hammer og segl alle steder i hans luksuriøse mansion! Jeg har meget svært ved at beskrive hvilket en glorie og overdådighed jeg så i paladset. Det lignede den Mellemøstlige Versailles! Forskellen var at den blev stadig brugt. Vi så ham i et af værelserne der blev brugt som audiens mellem ham og hans klienter, druzerne. Det var simpelthen en politisk institution for en konge der ikke var til at rykke. Hans søn vil formodentlig arve stillingen efter ham.
o Det skal også siges at mit universitet LAU ligger lige ved siden af endnu et palads, Hariri paladset i Beirut der er spæret for almindelige mennesker at passere i nærheden af! Hariri familien er den ledende sunni familie. Dette palads har ikke den samme overdådighed men i forhold til omstændighederne i Beirut er en af de meget høje og fine bygninger der findes i Libanon.
o Det er sådan de demokratisk valgte politikere lever i Libanon. Så skammeligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Qadisha Vally as background

Qadisha Vally as background

Om mig

Citater fra Beirut: Der er mange (inklusiv mig selv) der vil skrive rejseblog når de er ude at rejse. Men det er glemt efter de første par dage. Det kommer jeg sikkert også til. Lige nu har jeg bare mange tanker. Derfor vil jeg dele dem med andre. For at gøre bloggen så lidt kedeligt som muligt, består den af små historier som jeg finder interessant, mærkeligt, sjovt osv..